Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Čitanje naglas kod djece razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik i razvija mašta

Čitajte djeci naglas gdje god i kad god stignete, pozvali su iz Hrvatskog čitateljskog društva

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se u ovaj petak, 1. veljače. U svakoj zemlji obilježava se drugačije, ovisno o njezinom razvoju, mogućnostima i potrebama. Tako u nekim zemljama djeca nose transparente kojima traže pravo na čitanje, dok u drugima djeca u školi razgovaraju sa svojim omiljenim piscem.

-Svjetska organizacija LitWorld uz poziv na obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas, nudi svoje ideje, ali i potiče na vlastite. Svi su pozvani na proslavu u ime 758 milijuna ljudi koji još uvijek ne mogu čitati – kazali su iz
Hrvatskog čitateljskog društva.

Dodali su da čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Čitajte djeci naglas gdje god i kad god stignete čime podržavate i nacionalnu kampanju “Čitaj mi!”.

Svjetski dan čitanja naglas trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.