Novosti i događanja

Četiri slikovnice za najmlađe s cijenom koja je prihvatljiva svima

Istraživanja su dokazala da slikovnice za najmlađe razvijaju spoznajni svijet djeteta i govor te izazivaju emocije


Pogodi, pogodi, Uspavanke za pospanke, Ivica i Marica i Kako nacrtati životinje, ove četiri slikovnice za najmlađe možete nabaviti za samo 120 kuna.  Riječ je o četiri slikovnice Mozaik knjiga za najmlađe s cijenom koja je prihvatljiva svima.

ULOGA SLIKOVNICA

Znanstvena istraživanja i proučavanja dokazala su da slikovnice razvijaju spoznajni svijet djeteta, izazivaju emocije, razvijaju govor, rječnik te zadovoljavaju djetetovu potrebu za nečim novim. Putem slikovnice djeca spoznaju svijet oko sebe, pojave i odnose u ljudskoj okolini na njima primjeren način. Slikovnica razvija sposobnost pamćenja i zapamćivanja logičkih odnosa, navikava dijete na uporabu knjige od najranije dobi, razvija potrebu za knjigom, pruža djeci mogućnost da svijet vide očima malog umjetnika.

Ove vesele, zabavne i poučne slikovnice zasigurno zadovoljavaju sve kriterije dobre slikovnice.

KAKO ODABRATI SLIKOVNICU ZA DIJETE?

Od rođenja do druge godine života za djecu treba izabrati slikovnice s malo teksta i jasnim, šarenim ilustracijama, kratkim tekstom brojalica te ponavljanjem riječi (Uspavanke za pospanke, Pogodi, pogodi). Za djecu rane dobi pogodne su knjige izrađene od mekih, trajnih materijala koji se mogu savijati i koji se teško trgaju. Polako se potom počinju zanimati za priče o ljudima, životinjama te svakodnevnim događajima i aktivnostima (Ivica i Marica).

A za one starije svakako će obične slikovnice biti već pomalo i dosadne. Zato je slikovnica Željke Mezić Kako nacrtati životinje posebno zanimljiva. Ona će djecu korak po korak učiti crtanju na zabavan i simpatičan način. A takve stvari nisu nikad na naodmet i starijima koji žele pravilno naučiti nacrtati psa, mačku, žirafu ili dupina.

foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.