Novosti i događanja

Božićna knjiga godine “Otac Božić i ja” savršen je dar za male ljubitelje čitanja

„Otac Božić i ja“ novi je dječji roman autora uspješnica „Dječak zvan Božić“ i „Djevojčica koja je spasila Božić“ Matta Haiga. Autor je to koji piše veoma uspješne naslove i za odrasle i za djecu, a u njima često spaja stvarnost i maštu, ali uvijek s barem jednim neobičnim preokretom.

Autor romana Otac Božić i ja je Matt Haig, popularan pisac za djecu koji se proslavio ekraniziranim romanom Dječak zvan Božić

Njegovi najprodavaniji romani prevedeni su na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, a knjigu je prevela Mirjana Jurić-Pajić.

Osim što je jedan od najprodavanijih autora za odrasle, Matt Haig dobitnik je nagrada Blue Peter Book Award i Smarties Book Prize te je radi svojih priča za djecu i mlade tri puta bio nominiran za Carneige Medal. Inspiraciju za pisanje božićnog serijala dobio je kada ga je njegov sin upitao što misli kakav je Otac Božić bio kada je bio mali.

Guardian je njegovo pisanje opisao kao “čudesno čudno”, a New York Times nazvao ga je “romanopiscem velikog talenta” čije je pisanje “smiješno i potresno”. Popularni Goodreads proglasio je njegov roman „The Midnight Library“ najboljom knjigom 2020. godine.

Božićna se čarolija preselila i na televizijske ekrane. Netflix je u studenom ove godine objavio film „Dječak zvan Božić“ snimljen prema prvom naslovu iz serijala u režiji Gila Kenana. Srdačna je to priča o počecima Djeda Mraza koja obiluje akcijom, humorom i toplinom. U glavnim ulogama našli su se Kristen Wiig, Michiel Huisman i Maggie Smith.

RADNJA:

Nije uvijek lako odrastati kao jedan od nekolicine ljudskih bića u Elfhelmu, čak i ako su tvoji posvojitelji nedavno vjenčani Otac Božić i Mary Božić. Za početak, odlasci u vilenjačku školu mogu biti naporni kada moraš pjevati božićne pjesme svaki dan – čak i u srpnju – i kada ti ne pođe od ruke položiti razne ispite, poput onih iz pravljenja igračaka. Osim toga, vani zna biti jako, jako hladno.

No kada ljubomorni Uskrsni Zec i njegova vojska zečeva odluče napasti Elfhelm i spriječiti Božić, Amelia, njezina nova obitelj i vilenjaci moraju iznova spasiti Božić, prije nego li bude prekasno…

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.