Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Blago skriveno u ledu – hladni projekt za vruće ljetne dane

blago skriveno u ledu

Kada temperatura neumoljivo raste, a vi imate osjećaj da će vam se djeca rastopiti, vrijeme je za igru koja će ih sigurno rashladiti.

Blago u ledu zabavit će vaše dijete onoga dana kada je prevruće za bilo što drugo

Ova igra posebno će razveseliti nešto mlađu djecu, no ona starija će sigurno više uživati pokušavajući se dokopati skrivenog “blaga”. Dakle, što vam je potrebno za ovo osvježenje?

Kao prvo, neki prostor gdje će se vaša divovska kocka leda u miru otopiti. Predlažemo da pokušate izbjeći pod u dnevnoj sobi. Birajte radije prostoriju s pločicama, terasu, balkon, dvorište, ulicu…

Ako nemate veliku ledenicu u kojoj možete napraviti divovsku ledenu kocku, nađite posudu koja može stati u vaš obični zamrzivač. Posudu napunite hladnom vodom i u nju jednostavno ubacite razne igračke i predmete.

Ovu ledenu zabavu potrebno je isplanirati dan ranije kako bi se led dobro “stisnuo”. Djetetu, ovisno o dobi dajte lopaticu ili plastični nož za istraživanje i “struganje” po smrznutom paketu. Može pokušati otkopati blago koje se i samo polagano topi, pogađati što ste “zakopali” i pritom se i rashladiti.

Foto: Randomhandprints

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.