Novosti i događanja

Besplatne filmske radionice za školarce koje će ih potaknuti na umjetničko stvaranje

Zanima li vas kako vidi mikroskop, čuje mikrofon ili želite saznati kako se objekti u filmu sami kreću? Zanima li vas što je to dijaprojektor te kako prikupljene sitnice postaju velike slike na zidu? Želite li znati kako nastaje glazba u filmu te kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama?

Filmske radionice održavat će se u prostoru Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34

Radionica Medijski laboratorij namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda) će se održati u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34.

Radionice je potrebno samo što prije prijaviti. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na

službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi dobivate sve dodatne informacije.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Više informacija pronađite na stranicama: http://filmskapocetnica.restarted.hr
Facebook stranica: https://www.facebook.com/Filmskapocetnica/

Detaljnije o radionici:

Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda)

Datum i vrijeme održavanja:

  • 11.10. Nedjelja (10:00 – 13:00)
  • 18.10. Nedjelja (10:00 – 13:00)
  • 25.10. Nedjelja (10:00 – 13:00)

Kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri, light box…) stvorit ćemo mali medijski laboratorij u kojem ćemo stvarati materijale putem kojih ćemo saznati kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u svoju priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.