Novosti i događanja

Besplatne crtačke radionice za djecu u sklopu InDizajn sajma

Za ulaz na InDizajn sajam potrebno je kupiti ulaznicu no sav ostali sadrža za djecu je besplatan

Na ovogodišnjem InDizajn sajmu koji će se održavati od 27. do 29. rujna u Areni Zagreb najmlađe očekuju besplatne kreativne radionice sa studentima Likovne akademije. Najmlađe će posebno razveseliti Dječji kutak by Kraš u kojem će roditelji za vrijeme obilaska sajma moći ostaviti svoje mališane, a ondje će se održati i dvije kreativne radionice.

Prva od dviju kreativnih radionica, ”Kreativni čušpajz”, na rasporedu je 26. rujna u 13 sati, a vodit će je studentice Veronika Koprivnjak i Sara Kudrić Smerke, studentice Nastavničkog odsjeka ALU.

Na radionici će se najmlađi upoznati s materijalima i tehnikama poput kartona, tempera, kolaža, novina i časopisa, a sam cilj ove radionice je razvijanje kreativnosti, originalnosti i umjetničkog izražavanja. Isto tako, kroz radionicu se nastoji potaknuti djecu da kroz proces rada samostalno donose odluke, a šarolikost materijala ima svrhu potaknuti njihovu maštovitost, kreativnost i individualnost.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Radionice-za-djecu-1-1024x683.jpg

Kroz vodstvo, služeći se različitim materijalima, slojevito će graditi svoj rad, a po želji će moći od kartona izraditi vlastite motive i uzorke, koje će kasnije, koristeći temperu i glicerin, otiskivati na podlogu.

Drugu radionicu “Kolažiranje ili tko ili što je dada?” vode studentice Lea Zirdum, Jelena Bogdanić i Klara Burić, a održat će se u petak, 27. rujna 2019.  u 13 sati.

Materijali kojima će se mališani služiti su novine, časopisi, pastele, škare i tehnički crteži poput strojeva, podmornica i slično. Cilj je ove radionice upoznati djecu s tehnikom i mogućnostima kolaža pa će djeca samostalno kreirati izmišljeni lik služeći se sadržajima i motivima iz časopisa ili novina u kombinaciji s predlošcima tehničkih crteža koji će im na zabavan način omogućiti povezivanje različitih segmenata kolaža u cjelinu. Pritom, moći će se služiti škarama ili trganjem, dovršavati rad pastelama, dok će pomoću transparentnih folija istraživati boju i slojevitost.

Obje kreativne radionice pod pokroviteljstvom Bauhausa besplatne su za sve polaznike, ali mališane je potrebno prijaviti putem linka.

Osim kreativnih radionica, Očekuje ih odličan program prepun igre i zabave, ali i neodoljive slastice za koje se pobrinuo Kraš. Prava poslastica je ipak ona rezervirana za roditelje – u nagradnoj igri u sklopu ovogodišnjeg sajma jedan će sretni dobitnik osvojiti opremanje dječje sobe u vrijednosti od 7500 kuna.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.