Novosti i događanja

Besplatna predstava Genkidu kazališta LET o važnosti prijateljstva

Predstava Genkidu namijenjena je djeci starijoj od 4 godine, a nakon završetka organizirana je radionica

Lutkarski eksperimentalni teatar, poznatiji kao Kazalište LET, predstavlja novu lutkarsku predstavu za djecu – GENKIDU – temeljenu na Epu o Gilgamešu, 19. svibnja u 12 sati na Tkalčićevoj 33.

Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše i traje 35 minuta. Nakon predstave organizirana je radionica namijenjena djeci, tematski povezana s predstavom Genkidu. Ulaz na predstavu i radionicu je besplatan.

Kazalište LET je neprofitna udruga, a već dvadeset godina okuplja mlade amaterske umjetnike i svake nedjelje igra besplatne dječje predstave nedjeljom u 12 sati u prostorima Mjesne zajednice August Cesarec u Tkalčićevoj 33.

Ovu dječju lutkarsku predstavu osmislili su studenti Akademije dramske umjetnosti i Filozofskog fakulteta, koji predstavu i izvode.

Predstava je temeljena na adaptaciji Epa o Gilgamešu, a govori o prijateljstvu (i neprijateljstvu) njegovih glavnih likova, Gilgameša i Enkidua. Glazbenom pratnjom, šaljivim upadicama i karizmatičnim lutkama želimo djeci približiti daleki, drevni i nepoznati svijet nestalog grada Uruka, njegove vrline i mane, te podsjetiti na važnost prijateljstva u našim životima. 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.