Novosti i događanja

Besplatna lutkarska  predstava za djecu “Zagrebačka gora” u kojoj su glavni likovi medvjeđa obitelj

Centar za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s lutkarskim kazalištem “Za bregom” organizira lutkarsku  predstavu za djecu “Zagrebačka gora” 28.10.2021. – 19:00 sati. U predstavi igraju i pjevaju Sandra Bagarić, Jakov Jozić, Luka Stilinović, Marina Stanger i Josipa Oršolić.

Lutkarski igrokaz za djecu Zagrebačka gora ima odgovore na dječja pitanja o Medvednici

Predstva je namjenjena djeci od 4 do 10 godina. Ulaz je besplatan uz rezervaciju mjesta na mail:  nina.vesely.nekic@cki-m.com. Ulaz za odrasle koji su u pratnji  potrebne su važeće covid potvrde ili o preboljenju covida ili negativan test.

Tko zna kada je viđen posljednji medvjed na Zagrebačkoj gori ili Medvednici i koje sve endemske i ljekovite biljne vrste samo tu niču i rastu te zašto i kada je Medvednica proglašena Parkom prirode? Lutkarski igrokaz za djecu Zagrebačka gora ima odgovore na postavljena pitanja, u kojem su glavni likovi medvjeđa obitelj viđena na Medvednici davne 1927. Tada, a i sada stanovnike Medvednice liječi endemsko bilje koje raste na njezinim obroncima. Jedne noći, davne 1981. – prije točno 40 godina na proplanak Oštricu istovareno je gradsko smeće. Što se tada dogodilo saznat će se u poučnoj, veseloj, raspjevanoj i umjetnički vrijednoj lutkarskoj igri Lutkarskoga kazališta „Za bregom“

Ovom igrom LK „Za bregom“ najmlađe Zagrepčane uvodi u ovogodišnje slavlje obilježavanja 40. obljetnice proglašenja Zagrebačke gore parkom prirode. I to nije sve – likovi lutke igrokaza pokazat će gledateljima kako se čuva mir i veselje najveće i najraskošnije zagrebačke šume.

Lutkarsko kazalište «Za bregom» baštini komorne lutkarske predstave za djecu. Predstave koje se igraju mišljene su i pripremljene za izvođene u komornom kazališnom prostoru te u dnevnom boravku dječjeg vrtića, školskoj učionici, knjižnici – uvijek za najviše stotinu gledatelja. Ograničen broj gledatelja uvjetovan je osobitom komorno-glumačkom poetikom, koju Kazalište drži nužnom i primjerenom dobi svojega gledateljstva.

Osobita komorno-glumačka poetika ima uporište u zanimljivom i jasnom sadržaju, u glumačkim, animacijskim pojedinačnim i skupnim kreacijama te uživo izvedenim pjevanim i instrumentalnim dijelovima igrokaza. Tako i najnovija predstava Kazališta Zagrebačka gora, u potpunosti ostvaruje navedenu poetiku u koju želi uvesti i najmlađe gledatelje. Za njihov izniman i pamtljiv  doživljaj jamče pomno izabrani suradnici – likovni umjetnici Antun Crljen, Miljenko Sekulić, Nikolina Manojlović Vračar, Marijana Županić Benić, Tomislav Šiško Vuković i Tihana Mikša te skladatelj Darko Domitrović.

Foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.