Novosti i događanja

Beč uvodi SOS telefon za pomoć učiteljima

SOS telefon samo je jedna od mjera pomoći učiteljima kako bi im pomogli u socijalnim izazovima na nastavi


Bečki učitelji svakodnevno se suočavaju s različitim problemima u nastavi. Radikalizacija, religijske razmirice, nasilje i druge vrste sukoba dio su njihove svakodnevice.

Grad je stoga odlučio pomoći svojim učiteljima u borbi s rastućim socijalnim izazovima u učionicama, između ostalog i pokretanjem SOS telefona za pomoć učiteljima i osnutkom grupe za podršku.

Gradonačelnik Michael Ludwig naglasio je kako „Beč ima najobrazovanije i najangažiranije učitelje i učiteljice koji se brinu o obrazovanju naše djece, a bez pametnih ljudi naš grad ne bi imao budućnost. Stoga je jedna od zadaća politike podržati ih i zalagati se za njih“.

Gradski vijećnik za obrazovanje Jürgen Czernohorszky i gradonačelnik Ludwig istaknuli su kako će otvaranjem telefonske linije učitelji, učenici i školska uprava imati mogućnost u svakom trenutku nazvati i zatražiti pomoć bez pridržavanja ustaljenih procedura.

U određenim će se situacijama slati i grupa za hitne intervencije, koja će se sastojati od socijalnih radnika, psihologa, stručnjaka odjela gradskog poglavarstva za obrazovanje i mlade, kao i lokalna policija.

Cilj te grupe bit će pomoći socijalno ugroženim obiteljima kako se problemi iz njihovog doma ne bi proširili i na školu. Gradonačelnik Ludwig također je izrazio želju uvođenja sankcija pri kršenju pravila bontona za međusobno ophođenje. Pri tome naglašava kako sankcije ne bi trebale biti smatrane kaznama već mjerama za poboljšanje demokratskih vrijednosti, jednakosti muškaraca i žena, te pristojnog ophođenja između učitelja i učenika.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.