Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Baka vozila unuku u autu u krilu jer je tako “sigurnije”

u krilu

“Ne vidim u čemu je problem voziti dijete u krilu” – kaže baka koja sve unuke tako vozi

Bake i djedovi mogu biti divni te ruka pomoći i podrške kad ih zatrebate. Svoje unuke uglavnom vole bezuvjetno i njihov im je sigurnost na prvom mjestu. Osim kad to nisu i kad im se neke stvari ne daju dokazati, kako tvrdi jedna mama koja još ne može doći k sebi od situacije koju je doživjela. Naime, njezina svekrva odlučila je provozati svoju dvogodišnju unuku u automobilu bez auto sjedalice. Jer, tvrdi, u krilu je vožnja sigurnija.

-Tog dana su baka i djed čuvali moju kći, i još sam ih isključivo pitala treba li im auto sjedalica. Rekli su mi da ne jer ne namjeravaju nigdje ići – ispričala je ljutita mama, dodajući kako se baka ipak predomislila i odlučila na “izlet” u trgovinu udaljenu 10 kilometara. Unuku nije željela ostaviti s djedom u kući ili nazvati mamu i zatražiti auto sjedalicu. Unuku je odlučila provozati u krilu.

Baka je sve sama ispričala sinu, djetetovu ocu koji je poludio kad je to saznao. U obitelji je nastala velika svađa, a baka nije vidjela gdje je problem. Tvrdi, unuka je bila 100 posto sigurna.

-Sigurnije je da se vozi na krilu nego u sjedalici. Uostalom, imamo puno unuka i sve ih tako vozimo, nikome se do sada nije ništa dogodilo – kazala je baka.

Mama je svoja razmišljala podijelila na forumu, gdje je dobila mnoge komentare podrške i razumijevanja. Mnogi su tvrdili da dijete uopće nije sigurno ostaviti s takvim djedom i bakom, dok su drugi bili blaži te premda smatraj uda je sigurnost djeteta najvažnija, donekle opravdavaju djeda i baku kao “generaciju koja nije naviknula na auto sjedalice”.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.