Djeca s teškoćama u razvoju Istaknute teme

Apel za donacijama – školi djece s intelektualnim teškoćama “Nad lipom” nedostaju slagalice, umetaljke, tableti…

nad lipom

Učenik škole “Nad lipom” traži pomoć javnosti


Jasna Benić, volonterka u osnovnoj školi “Nad lipom” u Zagrebu, u kojoj se školuju djeca s lakšim i težim intelektualnim teškoćama, obratila nam se za pomoć. Naime, Jasna je odlučila biti glas, odnosno slovo 21-godišnjeg Viktora Dimeca, učenika jednog od završnih razreda spomenute škole koji ne zna pisati. Viktor, kao i Jasna žele pomoći školi i učenicima koji tamo svaki dan borave te im život i nastavu učiniti kvalitetnijima.

Viktor Dimec

Viktor Dimec, učenik škole “Nad lipom”

No, da bi u tome uspjeli, trebaju pomoć. Školi koja broji 117 učenika podijeljenih u 18 razreda nedostaje materijala za rad. Prije svega im nedostaju edukativne slagalice, umetaljke, tableti, računala, printer u boji za radne listove, komunikatori za djecu s autizmom te razne igračke za djecu s teškoćama u razvoju. Količina nije bitna, napominje Jasna, jer će bilo što u bilo kojem broju dobro doći ovoj školi.
– Školu pohađa i dio učenika iz domova i udomiteljskih obitelji, nema bogatih obitelji pa je stoga i pokrenuta ova akcija za pomoć školi  ispričala je Jasna. 
Ako želite donirati nešto od spomenute opreme i pomoći učenicima, imajte na umu da niti jedna igračka nije premalo.  Za sve informacije možete kontaktirati samu Jasnu na broj mobitela: 098/1600-128, volonterka Jasna Benić.
Mi ćemo na našem portalu popratiti, nadamo se, uspješnu akciju i odaziv.
foto: škola Nad lipom

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.