Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Aktivnosti za djecu povodom Valentinova – stvorite umjetnička djela sa srcima

collagewwww

Obilježite Valentinovo zabavnim igrama za klince


Srce kao znak ljubavi može poslužiti i za dječju igru za Valentinovo pa donosimo nekoliko zgodnih aktivnosti koji će zabaviti vaše mališane i učiniti ih rekreativnima. Za navedene aktivnosti nije potrebno trošiti novac već samo vrijeme kako bi djecu uputili u igru.

  1. Otisci srca na papiru

Potrebna vam je rola od toaletnog papira ili ubrusa koju morate oblikovati u srce. U posudu stavite temperu, više boja, pa nek djeca namoče kartonsko srce u boju, a potom otisak ostave na čistom papiru. Što više srca raznih boja, crtež će biti zanimljiviji.

valentin2

2. Srce posuto šljokicama

Izrežite srca od kolaž papira te napravite srce od rolice toaletnog papira. Rolicu namočite u ljepilo, a zatim isštenbiljajte izrezano srce s ljepilom u tubi. Potom ljepilo pospite šljokicama, višak otresite i srce je spremno. valentin3

3. Srce iznenađenja

Izrežite od tvrđeg papira srce, isštembiljajte ga drugim srcima i izražimo. Potomušijte dvije strane srca, a unutra ubacite bombone.

valentin4

4. Potraga za istim srcima i njihovo spajanje 

Na jednom papiru nacrtajte 10 srca i u njima ispišite brojeve. Zadatak djeci je spojiti srca od papira, kartona i sl. sa srcima na crtežu po brojevima. Djeca će na ovaj zabavan način naučiti kako se piše koji broj.

valentin1

5. Spajanje srca

Izrežite srce od kartona i svakih 0,5 cm označite na rubnom dijelu srca veću točku. Zadatak će biti spojiti trokutim točke i to raznim bojama. .

srce22222

6. Dalekozor za zaljubljene

Upotrijebite dva držača papira za dalekozor za djecu. Obojite ih, povežite.

val2

7. Farbanje srca

Izrežite srce od kartona i dajte djeci da ga ukrase.

srce111111111

Foto: housingaforest.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.