Novosti i događanja

Advent u Splitu – jedinstveno mjesto za blagdansku zabavu djece i obitelji

Od 1. prosinca do 7. siječnja održavat će se Advent u Splitu uz niz prigodnih manifestacija za velike i male


Zagrebački advent posljednjih se godina nametnuo kao nezaobilazna destinacija u predbožićno vrijeme pa su adventska događanja po drugim gradovima diljem Hrvatske uglavnom rezervirana za domaće stanovnike. Čini se da s tim problema nemaju u Splitu gdje navode da ove godine žele adventske i božićne svečanosti u gradu napraviti prvenstveno građanima, te da im nije plan natjecati se i ponovno raditi velike iskorake prema osvajanju novih turističkih tržišta.

Tako će se od 1. prosinca do 7. siječnja održavati Advent u Splitu, a na gradskim trgovima i ulicama organizirati niz prigodnih manifestacija za velike i male uz nastupe brojnih popularnih glazbenika u preko 30 večernjih glazbenih programa. Tako će na Rivi zapjevati Guliano, Hari Rončević, Četiri tenora, klape Iskon i Šufit, Dalmatino, Neno Belan i drugi. Pozornica će po prvi put biti natkrivena, pa ne bi trebalo biti odgađanja uslijed kiše.

Najavljujući program, direktorica TZ-a Alijana Vukšić kao novost istaknula je lokaciju na Trgu Gaje Bulata gdje će se uz sadržaj s četiri kućice predstavljati ulični umjetnici. Rekla je i kako će se svijeće na adventskom vijencu od ove godine paliti u Đardinu oko fontane, a Đardin će ujedno biti jedinstveno mjesto za blagdansku zabavu djece i obitelji.

Na Rivu će se postaviti 20 kućica, u Đardinu 4, Trgu Gaje Bulata 4, a ulica kralja Tomislava podijeljena je na dva dijela (ispred Galerije umjetnina 10 i ispred stare pošte 4) koji se u cijelosti daju koncesionarima.

– Došlo je vrijeme godine kada Splićani zaslužuju svoj grad, uživati u svome gradu. Voljeli bi da je to razdoblje i duže, smatramo da se nakon užurbane, uspješne, ponekad i prebučne turističke sezone moramo okrenuti sebi i svom gradu i ljudima. Zato s programom idemo u tom pravcu – zaključio je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

foto: Grad Split

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.