Novosti i događanja

Advent u Samoboru – na glavni trg stižu Sveti Nikola, Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček

Zvuci božićnih zvončića, miris medenjaka, kuhanog vina dovoljni su razlozi za posjetiti Advent u Samoboru


Samobor u adventsko vrijeme nudi pregršt događanja za cijelu obitelj koja započinju paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u subotu 1. prosinca u 17 sati.  Upravo zvuci božićnih zvončića, miris medenjaka, kuhanog vina dovoljni su razlozi za posjetiti Advent u Samoboru.

Prva nedjelja u prosincu rezervirana je za veliku humanitarnu akciju Velika srca trče koja se održava na prostoru bivše vojarne s početkom u 10 sati, a svoj dolazak potvrdio je i sveti Nikola. On će posjetiti i Trg kralja Tomislava gdje će okititi veliko božićno drvce s mališanima iz dječjih vrtića i to na sam blagdan, 6. prosinca.

Svoje veliko srce Samoborci će pokazati i na 8. humanitarnom božićnom koncertu 11. prosinca u samoborskoj Sportskoj dvorani. Novost ove godine je izložba božićnih jaslica u centru Samobora, u organizaciji udruga Ekosspiritus i Društva svetog Izidora Seljaka čije će otvorenje biti upriličeno 13. prosinca u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19 sati. Izlozi centra grada s božićnim jaslicama moći će se razgledati sve do 7. siječnja 2019.

Samoborski božićni sajam ove godine počinje 14. prosinca, a bogat program posjetitelje čekuje sve do dvostrukog dočeka Nove godine. Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, samoborsku božićnu furku, dok će već od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživati u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu. Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček uveličat će Badnjak na samoborskom trgu, a nakon svečanog božićnog ozračja započinju pripreme za najluđi doček.

foto: Turisticka zajednica Grada Samobora

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.