Novosti i događanja Poklon čitateljima

Mozaik knjiga vas daruje – izaberite Knjigu izgubljenih imena za sebe ili Dječak tigar za svoje dijete

Mozaik knjiga svakodnevno na tržište donosi nove naslove, a među njima su i Knjiga izgubljenih imena i Dječak tigar. I dok je Knjiga izgubljenih imena za odrasle, Dječak tigar namijenjena je već malo odraslijim vrtićancima i školarcima.

Izbor između knjige za odrasle prema istinitom događaju i knjige Dječak tigar nije lagan jer je riječ o izvrsnim pričama

Ako želite da jedna od ovih knjiga završi kod vas napišite koju bi knjigu željeli – za sebe Knjigu izgubljenih imena ili za vašu djecu Dječak tigar. Sve što trebate je lajkati i napisati na našoj Facebook stranici koju bi knjigu željeli. Sudjelovati možete do sljedećeg utorka, tj. do 15. ožujka. Isti komentar možete ostaviti i na portalu.

Knjiga izgubljenih imena

Kad ostarjela knjižničarka Eva Traube Abrams na fotografiji u novinama opazi knjigu koju već šezdeset pet godina smatra nestalom, preplave je sjećanja na preživljene opasnosti i izgubljenu ljubav. Eva 1942. bježi iz Pariza nakon uhićenja njezina oca, poljskog Židova. Pronalazi utočište u planinskom selu i ondje uči izrađivati dokumente s lažnim identitetima za židovsku djecu koja bježe u neutralnu Švicarsku. Uz pomoć člana pokreta otpora, šarmantnog Rémyja, Eva pronalazi način da se sačuvaju prava imena djece, premlade da zapamte svoj identitet. U taj svezak – Knjigu izgubljenih imena – unosi i jednu životno važnu poruku na čiji odgovoru nikad neće prestati čekati.

Dječak tigar

Priča Dječak tigar autora Teda Hughesa, jednog od najboljih britanskih pjesnika i pisaca za djecu govori o običnom dječaku obična imena, kojega nitko nije primjećivao. Ali on je osjećao da je sve samo ne običan. Da je drukčiji. Samo što nije znao po čemu i do koje mjere. Sve dok jedne noći…

Foto: Dječja posla

5 komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.