Za roditelje

8 stvari koje roditelji male djece mrze više od prljave pelene

roditelji male djece

Rano ustajanje i čekanje na red kod doktora među najgorim su iskustvima koje roditelji male djece prolaze


Mnogi roditelji male djece, naročito očevi, nikad se ne priviknu na presvlačenje pelena. Osim neugodnog mirisa, mnogi ne podnose ni samo brisanje kakice jer im se gadi. No, da ni to nije najgore što roditelji male djece moraju proći svjedoči ovih devet stvari koje svi ipak više mrze i od dječje kakice.:

1. Kratko spavanje za vrijeme vožnje

Nema ništa gore nego kada djeca u automobilu zakunjaju 15-ak, 20 minuta. Ne samo da se nisu naspavala i odmorila već nakon tako kratkog sna postanu ljuta na sve. Tada ih je bolje ne ispitivati i pokušati uključiti u razgovor jer u protivnom deblji kraj izvlače roditelji.

2. Čekanje kod doktora s djecom

Roditeljima male djece odlazak doktoru automatski je priprema na dugo čekanje, ne u minutama već satima. Smješak medicinske sestre i doktorice tada najčešće izgledaju kao ismijavanje, a kao šlag na torti je ponašanje djece kojima treba iz minute u minutu govoriti da se smire, sjednu i strpljivo čekaju.

3. Ustajanje u 4 ujutro

Svaka čast djeci, no buđenje u 4 ili 5 ujutro i energično jurcanje po stanu zaista je previše. Iako su u krevet otišla rano i zasigurno se dobro naspavala, kako je moguće da odmah nakon buđenja ubace u petu brzinu?

4. Piškenje u trgovini

Ovdje pomoći nema čak ako ste djecu prije nekoliko minuta: 1. Pitali prije polaska 100 puta trebaju li piškiti, 2. Sjedili s njima na tuti 10 minuta prije polaska no ništa nije išlo, 3. Pitali ih kod dolaska u shopping centar trebaju li na wc. Kako je moguće da u jednom trenutku ne moraju piškiti, a u drugom to obave u gaće?!

5. Kasno noćno, bezrazložno  plakanje

Djeca kao da znaju kada roditeljima dođe san na oči pa upravo tada krenu noćne scene. Baš kao da su programirani, a u inat, najčešće to bude kada roditelje boli glava, imaju hrpu briga…

6. Kada bosa noga stane na zalutale legiće

Hod po stanu ponekad se može pretvoriti i u pravu noćnu moru. Zalutali legić našao se baš pod bosim stopalom, i to pod punom težinom…Bez suvišnih riječi!

7. Kada djeca zakucaju na vrata u najnezgodnijem trenutku

Nije tu riječ samo o vođenju ljubavi….ima trenutaka i na toaletu, u kuhinji, u garaži…. U stvari, barem kod nekih od ovih scena, dobro je ako djeca i pokucaju…

8. Kada se moraju igrati prerušavanja 

Ja sam mama, a ti tata! Ja sam učiteljica, a ti ja… Glumljenje, presvlačenje, šminkanje, samo su djelići igre prerušavanja koja je, priznajmo, draga samo djeci.

Foto: Matt Hollingsworth

Komentirajte