Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

8 stvari koje ćete željeti sačuvati iz djetetove prve godine života

djetetove prve godine

Koje stvari izabrati iz djetetove prve godine i stvoriti od njih nezaboravne uspomene?


U djetetovoj prvoj godini života nakupi se puno stvari. Premda biste željeli i voljeli sačuvati mnoge, to često ne dolazi u obzir zbog manjka prostora, neurednosti i organizacije. No, neke stvari ipak vrijedi sačuvati te će jednog dana djetetu i vama predstavljati divne uspomene. Evo naših prijedloga:

Bolničke narukvice

Ne bacajte bolničke narukvice koje mogu biti lijepa uspomena kako mami, tako i bebi. spremite ih u neku kutiju uspomena s ostalim dragim stvarima.

Novine

Kupite ili zamolite nekoga da kupi nekoliko različitih novina onoga dana kada rodite. Osim što ćete možda pročitati objavu iz bolnice o rođenima, vašem djetetu će, jednog dana kada odraste, biti zanimljivo pročitati što se događalo u njegovu gradu i u svijetu onog dana kada je rođeno. Super uspomena!

Čestitke

tijekom godina i rođendana nakupi se puno čestitki. No, one prve nekako su najslađe jer pozdravljaju njihov dolazak na svijet. Jednog dana ih možete sve pročitati zajedno.

Prvu odjeću i cipelice

Većina roditelja sačuva kompletić u kojem je njihovo dijete napustilo bolnicu. No, isto tako možete zadržati i najslađe odijelce ili ono koje je dijete najčešće nosilo i koje vas baš podsjeća na njegove prve dane. Također, možete zadržati i prve cipelice koje je vaše dijete nosilo i koje će vas podsjetiti na njegove na dane kada još nisu hodali.

Boca vina

Ovo je već za malo sofisticiraniji zadatak, no ne bi li bilo cool imati bocu vina iz godine kada je vaše dijete rođeno? Možda ćete morati čekati koju godinu da kupite vino upravo iz te godine te pazite da ga pravilno pohranite. Bit će to posebna zdravica za 18. rođendan.

Najdraža igračka

Tješilica, zvečka ili plišanac…možda će trebati neko vrijeme da možete tu igračku spremiti na sigurno. No, ona će sigurno razveseliti vaše dijete kada mu je pokažete nekoliko godina kasnije i ispričate mu kako se od nje nije odvajalo.

Uvojak kose

Možda prvo šišanje neće proći glatko i tiho, no to je prilika da sačuvate prvi, divno mekani uvojak djetetove kose. Spremite ga u omotnicu ili neku posebnu kutijicu.

Prvi crtež

Bebe su pravi umjetnici i obožavaju šarati. Njihove prve žvrljotine bez ikakvog smisla roditeljima su vrhunac umjetnosti i ponosa. Sačuvajte djetetovo prvo “likovno djelo”, a možete ga čak i uokviriti kao lijepu uspomenu.

Foto: pexels

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.