Edukacija i savjeti Istaknute teme

8 poklona za prvi rođendan koji će razveseliti (i) roditelje

prvi rođendan

Prvi rođendan pruža vam veliki izbor mogućnosti – no odaberite pametno


Rođendani su uvijek važni, no prvi je možda i najbitniji. Djeca jednogodišnjaci aktivna su i znatiželjna, spremna za stvaranje uspomena i učenje o svijetu. To otvara i veliku paletu mogućnosti prilikom kupovine poklona za prvi rođendan. Izbora je puno, a ovi će pokloni razveseliti ne samo dijete, već i roditelje.

Nešto osobno

Personalizirana knjiga, odjeća s prigodnim natpisom, personalizirana ploča s podacima i slikom djeteta pokloni su koje dijete možda neće znati odmah cijeniti ali ostat će kao vječna uspomena.

Posebno značenje poklona omogućit će da se uvijek istakne između drugih darova.

Nešto što “raste” s djetetom

Guralica koja se može i gurati i voziti, bicikl koji se transformira kako dijete raste, bicikl bez pedala, lego kocke, tu spadaju svi oni pokloni koji se ne mogu prerasti brzo i lako kroz par mjeseci. Naravno, pokloni ne moraju biti uvijek samo igračke – može to biti i neka neobična biljka, zidni mjerač visine ili nešto slično, što će nakon prvog rođendana trajati još godinama.

Čuvari uspomena

Poklon koji može čuvati uspomene čiji će broj s godinama sigurno rasti možda neće toliko oduševiti jednogodišnjaka koliko roditelje. Kutija za čuvanje uspomena, foto-album, digitalni okvir za slike, personalizirani okvir ili snježna kugla sa slikom i porukom prekrasni su pokloni koji će trajati zauvijek.

Počnite im graditi biblioteku

Prvi rođendan je izvrsna prilika da pomognete roditeljima graditi kolekciju zanimljivih knjiga i poučnih slikovnica. Izaberite klasične slikovnice s pričama za laku noć ili one poučne koje će preko drugih dječjih likova voditi vašeg mališana kroz radne životne zgode i nezgode te ga podučavati o svijetu oko njega.

Iako slikovnice u toj dobi dijete još ne moraju zanimati, uskoro će vjerojatno početi te će u njima uživati još puno godina.

Dar muzike

Drveni instrumenti koji pomažu djetetu da istraži zvukove cijenit će i dijete i roditelj, pogotovo ako je instrument takav da se može spakirati i odložiti kada svima muzika počne “izlaziti na uši”.

Muzički komplet koji sadrži više instrumenata izvrstan je izbor i uz njega će se mali muzičari moći zabavljati dulje vrijeme,  vjerojatno i dulji niz godina.

Osim instrumenata, u ovu kategoriju spadaju i cd-ovi s dječjim pjesmama koji mogu poslužiti kao uspavanke, zabava tijekom dana ili suputnici prilikom vožnje.

Slatke cipele

Mnogi jednogodišnjaci ili upravo rade i li će uskoro napraviti prve korake. A malim hodačima cipele su jako bitne. Izaberite mekane udobne cipelice, zabavnog dizajna. Beba možda neće znati pokazati veselje i možda joj kutija za cipele bude zanimljivija, ali roditelji će sigurno biti oduševljeni.

Mekani plišanac

djeca uglavnom vole plišane igračke, a neke od njih prave im društvo i dugi niz godina. Ponekad osmogodišnjaci i dalje vuku za sobom medu kojeg su dobili za prvi rođendan i paničare ako im se izgubi iz vidika kada krenu na spavanje.

Odaberite posebnog, mekog i zanimljivog plišanca, koji poziva da ga se mazi i voli, čije su uši idealne za žvakanje, a rep jednostavno poziva da ga vučete za njega.

Novo iskustvo

Jednogodišnjaci su jako znatiželjni i vole istraživati. Poklon u obliku ulaznica za Zoološki vrt, interaktivnu predstavu za njihovu dob, dječji koncert ili toplice s vodenim parkom pun su pogodak za pustolovne jednogodišnjake, a uživat će i roditelji.

foto: October Flow Photography

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.