Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

8 odvratnih stvari koje će svaka mama napraviti na ljetovanju s djecom

ljetovanju s djecom

 

Na ljetovanju s djecom skloni smo tolerirati puno više nego obično


Mame naprave toliko “odurnih” stvari na dnevnoj osnovi, stvari koje samo oni koji imaju djecu mogu razumjeti. Koliko ste samo puta ispružile ruku i uzele nešto s djetetova prsta, što je bilo neidentificirano i niste znale otkuda potječe? Sigurno puno.

Na godišnjem odmoru, na ljetovanju, stvari se znaju još više zakompliciraju jer ste izvan svoje rutine, često izvan mjesta na kojem obično boravite, kočnice popuštaju, popuštate i vi…

Evo koje bljak stvari su mame sklone najčešće napraviti na ljetovanju:

Dopuštaju da se preskoči tuširanje

– Jedanput smo proveli 10 dana na ljetovanju u Irskoj. Da li zbog hladnoće ili promjene okoline, moja kći se odbijala okupati. Tako da sam ju u 10 dana svega nekoliko puta “otuširala” uz pomoć spužve – ispričala je jedna mama.

Mnoge mame su sklone preskočiti i zanemariti rutinu kupanja svoje djece koju imaju kod kuće. Neke su nam povjerile kako se vrlo često zna dogoditi da uopće ne otuširaju djecu nakon kupanja u moru te ih takve pošalju u krevet.

Mijenjaju pelene bez obzira na mjesto i vrijeme

Stojećki, na prepunoj plaži, na avionskom sjedalu, u autobusu…mame zaborave na komociju kada je putovanje u pitanju i kada su na ljetovanju.

– Tijekom međunarodnog leta sam djetetu bez pardona mijenjala pelene na sjedalu u avionu. Srećom, nje bilo pokakanih pelena, jer bi zbog toga ipak otišla i gužvala se u onom pretijesnom wc-u – izjavila je čitateljica Marina.

Daju djeci da jedu nezdrave grickalice

Kod kuće mnoge mame paze što djeca jedu i ne daju im olako junk food: smoki, krekere, čips, čokoladne tortice i slično.

No, na ljetovanju mnoge mame znaju reći “nek’ ide život” i postanu puno liberalnije oko dječje prehrane i grickalica. Jedna je mama to objasnila da se u tih sedam dana odmora želi uistinu odmoriti i dat će djeci bilo što samo da ušute.

Dozvoljavaju djeci da pužu po hotelskim podovima

Mame se užasavaju da njihova djeca puze po podu trgovačkog centra, kafića i sličnih mjesta. Puzanje po hotelskom podu nije iznimka. No, kada dođu na ljetovanje s malim puzavcem, kažu, to je jednostavno neizbježno. Gledate, ne možete spriječiti i samo se tješite kako dijete tako “gradi” imunitet.

Obuku djeci prljavu odjeću

Koliku god imale praksu u pakiranju, žale se mame, nikad u stvari za odlazak na ljetovanje ne spakiraju ono što im stvarno treba niti koliko im treba. Na kraju uvijek djetetu nedostaje neki ključni komad odjeće.

– Jednom sam sin kćeri spakirala samo jednu pidžamu, a u apartmanu nismo imali mogućnost pranja rublja. Na kraju je 10 noći spavala u istoj pidžami koja je već nakon tri dana bila uprljana čokolinom – ispričala nam je mama Romana.

Podijele četkicu za zube s djetetom

Djetetova četkica za zube s pastom dvije su stvari za koje roditelji kažu da ih najčešće zaborave ponijeti na odmor.

U tim trenucima odluče djeci oprati zube svojom četkicom. Tu večer. I iduće jutro. I možda iduću večer. Dok ne odjure napokon u trgovinu po novu četkicu za dijete i za sebe.

Sve čiste vlažnim maramicama

Tvorci vlažnih maramica sigurno su bogati. Mame su nam povjerile, one su im neizbježan suputnik na ljetovanju. Čiste sve, a to sve znači bljuvotinu na autosjedalici, sladoled na kauču u apartmanu, eksplozivnu kakicu koja je procurila iz pelene na sjedištu automobila.

Je li to savršeno čisto i higijenski? Nije, slažu se mame. Malo je odvratno sjesti u autosjedalicu s koje su kakica i bljuvotina očišćene samo vlažnim maramicama, ali što je tu je.

Ne obraćaju pažnju na bljuvotinu ili mrlje na svojoj odjeći

Ponekad se eto, male nezgode na putu dogode. Dijete bljucne na vas, razmaže ruke pune čokolade po vašoj majici ili obriše masne prstiće nakon ručka o vašu haljinu. Kod kuće, negdje u gradu, to bi za vas bila tragedija i uhvatio bas vas napad panike sve dok se ne nađete opet u čistoj odjeći.

Na ljetovanju, vaš mentalni sklop potpuno je drugačiji. Mame se prepuste svojoj prljavoj odjeći i ne mare previše za mrlje i presvlačenje dok se za to ne ukaže prilika.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.