Novosti i događanja

5 razloga zašto na prvi pogled ne volite svoje novorođenče

Televizijske reklame koje prikazuju majku nakon poroda ne odgovaraju stvarnosti. Tako je barem jedna mama pojasnila svoje emocije nakon rođenja svoje bebe. Istaknula je da se ljubav prema bebi stvara postupno, a ne odmah nakon prvog dodira i da ta ljubav iz dana u dan jača.

Ako ste tek dobili bebu i još nemate razvijene sve emocije ne brinite, vaša beba uskoro će vam postati centar svijeta

Ova mama smatra da nije moguće odmah postići onaj stupanj majčinstva koji osijeća sada kada je njezina beba već postala pravo malo dijete. U nastavku donosimo razloge koje je ona navela zašto na prvi pogled nije zavoljela svoje novorođenče i kako je došlo do preokreta.

Moje dijete nije dovoljno lijepo

“Moja beba ima prćast…dug nos. Joj pa neće valjda imati takav nos…nitko u obitelji nema takav nos”. Moguće je da vam kroz glavu počnu prolaziti ovakve misli. Ako vam je takav detalj zapeo za oko sigurno ćete ga analizirati danima i nekako se bojažljivo zapitivati hoćete li se ikada naviknuti, hoće li vaše dijete imati ružan nos, čelo, uši… No, kako vrijeme prolazi i taj upitan nos postaje sve slađi i slađi tako da se u konačnici u njega zaljubite i postane jedan od najdražih mjesta za vaše poljupce.

Moja beba ima čudne zvukove i mirise

Nakon što prihvatite fizički izgled bebe trebat će vremena da se priviknete i na bebine fiziološke potrebe, mirise i zvukove. Beba tako može biti izrazito plačljiva, može se čudno glasati, može povraćati, imati proljev, popiškiti se kod presvlačenja…Sve to u početku će vam smetati no s vremenom ništa od toga neće vam smetati.

Moja beba ima brojne potrebe

Novorođenče će svoju mamu stalno tražiti da ga hrani pa će mamama svakosatno dojenje ubrzo postati naporno. Mala beba ne može kontrolirati ni piškenje ni kakanje ni povraćanje pa se treba naouružati strpljenjem i stalno oko nje nešto raditi

Moje dijete zahtjeva pažnju non stop

Osim što ste umorni od trudnoće, sada vas vaša beba treba po cijele dane. Kroz vašu glavu prolazit će misli što vam je to trebalo i kako prestaje vaš normalan život i počinju prave brige. Do sada ste trebali brinuti samo o sebi no sada to prestaje i pred vama su godine svakodnevne brige.

Moje dijete nema emocija

Novorođena djeca nemaju još mogućnost komunikacije i izražavanja emocija prema drugima pa se u poćetku možete odijećati loše jer vam se beba ne smije, ne prati vaše mimike lica i ne reagira na vaše pjesmice i tepanja. I to je sve u redu jer su tek rođene bebe premalene za izražavanje emocija. Pričekajte mjesec, dva i vidjet ćete da će vaša beba postati pravi mali ćovijek.

Foto:

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Copyright © 2015. Dječja posla internet portal. Izrada: ILINET.