Edukacija i savjeti Istaknute teme

5,4,3,2,1 tehnika za djecu koja burno reagiraju i teško se smire

Nervoza i bijes uz dramatične ispade faza je koju često prolazimo, a kroz isto prolaze i mala djeca. Za razliku od odraslih koji bi se trebali znati kontrolirati, djeca to tek trebaju savladati. Kako bi ih naučili kontroli emocija čak i u manjoj dobi dok još ne znaju čistati, donosimo savjete kako im putem postera možete sugerirati što sve trebaju učiniti u trenutku bijesa.

Na svakom od 5,4,3,2,1 koraka dijete mora nabrojati nekoliko stvari oko sebe

Posteri mogu biti prema predlošku, a možete ih i sami kreirati na način na koji će ih vaše dijete najbolje razumjeti.

Plakat možete nacrtati i ručno, najvažnije je da nakon što ga završite djetetu objasnite značenje svih slika i skica kako bi ih dijete usvojilo te kako bi im kasnije bio dovoljan tek blagi pogled na plakat kako bi započeli s “terapijom”.

Osnovna ideja postera je da se dijete prateći s njega upute krene smirivati dubokim uzdisajima te da slijedi korake 5,4,3,2 i 1. Na svakom koraku dijete mora nabrojati nekoliko stvari oko sebe, a trening završava ponovim udisajima.

Polaki, duboki, dugi udisaji mogu pomoći djetetu da zadrži osjećaj smirenosti ili da se vratite u mirnije stanje. Jednom kada dijete dođe do daha, neka prođe kroz sve korake kako bi se smirilo.

Foto: Pixel perfect from www.flaticon.com

">Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.