Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

5 ideja kako provesti vrijeme u kući na kišni dan

Vrijeme je očajno i vi ste s djetetom zarobljeni unutar četiri ili nešto više zidova. Naravno, dan možete provesti i pred televizorom, ali i ne morate.

Na kišni dan djeca najčešće gledaju TV no možete ih potaknuti na kreativnost

Ok, za ovo vam treba malo volje ili truda, ali vrijedit će svake uložene minute. Pogledajte što sve možete raditi:

1. Instant priča

Recite djetetu da ćete snimiti priču o bilo čemu, da može biti smiješna, puna fora, viceva, čega god želite. Neka dijete kaže uvodnu rečenicu, a vi se nadovežite svojom… Zapišite rečenice na papir, jednu po jednu, a na kraju pročitajte priču na glas. Instant priče možete smišljati dok vozite dijete autom ili pripremate zajedno večeru.

2. Snimite film

Bacite se na pisanje scenarija i nakon toga snimite film po njemu. Prihvatite ulogu koja vam je dodijeljena, a uključite i druge članove obitelji ako vam je netko u blizini. I pas može proći.

3. Mini muzej

Osigurajte neko mjesto u kući ili stanu gdje dijete može samo organizirati i postaviti izložbu. Neka dijete izabere temu, a u jednom danu možete imati više tema. To mogu biti lutke, dinosauri, postava školskih radova, crteži, automobili, životinje iz džungle… Kada izložba bude postavljena, vi budite prvi posjetitelj.

4. Igra pretvaranja

Dopustite djetetu da bude nešto što želi biti. Izvadite raznu zanimljivu odjeću i modne dodatke koje ćete mu dopustiti da koristi. Dopustite neograničen broj presvlačenja, ne kvarite zabavu. Napravite djetetu frizuru i našminkajte ga. Možete produljiti doživljaj prijedlogom da pripremite kazališnu predstavu u koju će se cjelokupni outfit uklopiti.

5. Lov na blago

Ova igra je super jer može imati nekoliko varijacija. Za manju djecu napravite listu predmeta koje ste sakrili svuda po kući i koje dijete mora pronaći. Druga varijanta za nešto veću djecu je sastaviti listu pitanja na koje će dijete naći odgovor ili online ili pomoću knjiga i časopisa koje ćete mu dati. Kada dijete završi lov, nagradite ga malom nagradom. 

foto: Foreign Imagery

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.