Istaknute teme Za roditelje

4 tehnike koje trebate primijeniti kada posjećujete bebu – i svaka će vas mama voljeti zbog njih

posjećujete bebu

Kada posjećujete bebu maksimalno olakšajte roditeljima svoj dolazak


Svi znamo koliko je posjeta bebi osjetljivo područje i koliko puno ljudi bezdušno gazi po tom području. Nenajavljeni gosti, gosti koji očekuju da ih novopečena mama zabavlja, gosti koji ne peru ruke i oni koji ne znaju otići kući…ima puno negativnih pridjeva koje gosti na žalost često nose uz sebe.

Kako postati poželjan i dobrodošao gost kojeg neće kritizirati iza leđa i nadati se da se neće pojaviti dok beba ne krene na fakultet? Uz ove četiri tehnike koje treba primijeniti prilikom posjeta, svi će vas oduševljeno dočekati:

Ponesite hranu

Zamislite divnog iznenađenja za ljude koji su friško postali roditelji da vi počastite njih, a ne oni vas. Pogotovo kad vjerojatno nemaju vremena spremati vam neku gozbu, a možda se i opterećuju hoće li vas dovoljno dobro ugostiti. Iznenadite ih hranom “to go” iz nekog restorana, kavom, kolačima iz slastičarnice i uživajte zajedno u klopi i u bebi. Sigurno ćete nakon toga ubrzo dobiti poziva da navratite opet.

Ne ostavljate trag

Nema boljeg gosta od onog poslije kojeg ne treba čistiti dva sata. Dakle, potrudite se kada odete da ništa ne svjedoči vašem posjetu. Ostatke hrane te papirnate tanjure, čaše i ostali pribor koji ste donijeli bacite u smeće koje ćete ponijeti sa sobom. Ako ste ponijeli neki poklon, bacite i njegovu ambalažu. Što manje posla za roditelje, to ste vi draži gost.

Ne zaboravite mamu

Beba je naravno u centru pažnje jer ona je novi član obitelji kojeg svi žele vidjeti i upoznati. U tim trenucima mama uvijek pada u drugi plan i malo tko ju se sjeti pitati kako je, kako se osjeća i oporavlja.

Gost koji će posvetiti pažnju mami i njezinim osjećajima te možda i njoj u svoj toj pompi sjetiti se donijeti mali poklon, sigurno neće proći nezapažen.

Ograničite vrijeme posjeta

I kada nemate djecu sigurno ne volite da vam netko “zasjedne” na kavu koja će potrajati pet sati jer svi imamo svojih dnevnih obaveza. Kada su djeca tu, situacija je još osjetljivija jer ona imaju svoju rutinu – hranjenje, kupanje, odlazak na spavanje što je malo teško izvesti ako gosti sjede u dnevnoj sobi i ne pokazuju želju da je napuste.

Dakle, računica je jasna – navratite vidjeti bebu na sat vremena, ispratit će vas sa smješkom. Ako se veselo ustanete nakon dva i pol sata, bit ćete također ispraćeni sa smješkom, ali onim olakšanja koji govori da se nećete tako brzo ponovo vidjeti.

foto: Constantin Pilavios

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.