Novosti i događanja

Još stignete uživati na ZGodionici na Bundeku!

ZGodionica, najpopularniji dječji ljetni festival u Zagrebu ulazi u svoju završnicu – još cijeli ovaj tjedan (zaključno s nedjeljom, 5.9.) svi će mališani moći trčati, skakati, upoznavati se s novim kreativnim područjima, uživati u radionicama i brojnim sportskim aktivnostima na otvorenom. Kao i protekle tri godine, četvrto izdanje ZGodionice nudi niz besplatnog, zabavnog, ali i edukativnog sadržaja za sve uzraste.

Šareni svijet pripremio je odlične dječje predstave, a animatori ZGodionice najrasplesaniji disco program

Za klince i klinceze tu je niz radionica pod vodstvom veselih stručnjaka: radionice magije temeljene na popularnom serijalu o Harryju Potteru (Ministarstvo magije),  radionice domaćinstva i šivanja (kod Tete šivalice), znanstvene radionice (A-HA! Pokusi), kreativne radionice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i mozgalice Muzeja iluzija, crtanje na mlijeku i pjeni za brijanje te izrada veselih leptira (Budimo kreativni), njega biljaka (Đardin), priprema zdravih zalogaja i sokića (VerVita), oslikavanje platnenih torbi (Barcaffe) te priprema brzih snackova i pečenje kolačića (Kuhari bez granica).

Na sportskoj livadi čekaju ih brojni sportovi poput badmintona, squasha  softballa, nogometa, crossfita, igre  graničara ili povlačenja užeta, turniri s animatorima ZGodionice i još puno, puno toga. Kao i do sada,  ZGodionici su se priključili zagrebački sportski klubovi  i savezi koji svakoga dana demonstriraju sportske aktivnosti, Hrvatska olimpijska akademija te popularni program Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba.

Naravno, i ove je godine Šareni svijet pripremio odlične dječje predstave, a animatori ZGodionice najzabavniji, najveseliji i najrasplesaniji disco program.  Kad se male nožice i glavice umore, stvar spašava baka Fulvia svojim pričama za laku noć. Za one kojima se još ne spava tu su i bonus priče koje pričaju tete pričalice iz udruge Smiješak za sve.

Zipline, najpopularnija atrakcija festivala, ima dvije linije – za manju i veću djecu, a svoje su mjesto na Bundeku našli i div koji spava i zeko u glazbenoj kutiji.

ZGodionica se pobrinula i za „velike“ – na piknik livadi čekaju ih kavica i osvježavajuća pića, a i klinci mogu predahnuti uz zdrave sokiće, burgere, kokice, fritule, palačinke, pa čak i čokolino.

Detaljan program dostupan je na službenoj Facebook stranici ZGodionice i na samoj lokaciji. Radno vrijeme ZGodionice je od 16 do 22 sata  tijekom tjedna (od ponedjeljka do petka) te od 10 do 22 sata  vikendom. Ulaz na ZGodionicu i na sve radionice za djecu je – kao i uvijek – besplatan, naplaćuje se zipline i oslikavanje lica.

Foto: Matej Raškaj

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.