Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Psići u ophodnji ostaju bez dobrog policajca Chasea?

Nezadovoljstvo koje se već nekoliko tjedana širi Sjedinjenim Američkim Državama zbog policijskog nasilja prema Afroamerikancima prenijelo se i u dječji svijet.

U kolovozu 2021. u kina dolazi filmska verzija crtića Psići u ophodnji

Naime, nakon što su tvorci dječje crtane serije Psići u ophodnji (Paw Patrol) na Twitteru objavili da će nekoliko dana puštati crtane bez tona kao znak solidarnosti s pokretom koji poziva na ravnopravnost, brojni Amerikanci oštro su ih napali.

Točnije, okomili su se samo na jednog člana ekipe Psića u ophodnji – na Chase, policijskog psa, njemačkog ovčara.

Gledatelji smatraju da je Chase prikazan kao miroljubiv policajac koji uvijek uskače u pomoć aludirajući da to čine svi američki policaji no da je stvarnost sasvim drugačija. Da policajci štite neke, no da su prema drugima samo radi predrasuda toliko nasilni da brutalnost njihovih postupaka dovodi i do smrti. Mnogi traže da se Chase izbaci iz Pseće ekipe i da se serija nastavi bez njega.

Brojni gledatelji čak su otkazali pretplatu na dječji kanal na kojem se prikazuju Psići, a producente pozivaju da novac doniraju za borbu za ravnopravnost.

Kritičarka New York Timesa Amanda Hess također se dotaknula ove teme..

-Dok protesti protiv rasističkog policijskog nasilja ulaze u njihov treći tjedan, optužbe se povećavaju i protiv izmišljenih policajaca. Na meti su čak su i policijski psi iz crtića – ili posebno veliki srčani policajci iz crtića – kazala je kritičarka.

Prema njoj, napor koji se ulaže u promidžbu policijske brutalnosti također znači protjerivanje “dobrog policajca”.

-Pseća patrola izgleda dovoljno bezopasno. To je poanta: pokret ovisi o razumijevanju da policajci čine mnogo štete.”

No, nisu baš svi protiv Chasea. Mnogi Amerikanci napisali su na društvenim mrežama da nikada neće dati svojoj djeci da gledaju druge crtane serije Nickelodeona ako otkažu prikazivanje Psića u ophodnji.

Drugi su hvalili ljubaznost i srčanost psića, a komentirali su i da Chase nije opasan lik već štene koji voli i čuva sve ljude bez obzira na rasu.

Popularna emisija za djecu već se snima osmu sezonu. U tijeku je i snimanje filma Psići u ophodnji koji e se premijerno prikazati u kolovozu 2021. godine.

Foto: Twitter

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.