Novosti i događanja

Pogledajte online mjuzikl “Crvenkapica” i predstavu “Palunko i njegova žena”

Narodno sveučilište “Sesvete” pripremilo je dvije online predstave za djecu: Dječji mjuzikl “Crvenkapica” i predstavu Ribar Palunko i njegova žena.

Narodno sveučilište “Sesvete” donosi nam i online edukativnu predstavu na znakovnom jeziku

Crvenkapica se može pogledati od 19. svibnja do 31. svibnja, a predstava Ribar Palunko i njegova žena do 25. svibnja.

CRVENKAPICA

Dječji mjuzikl “Crvenkapica” zasigurno je najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji grada Vinkovaca. Originalna glazba, sedamnaest dječjih songova, mladi akademski glumci predvođeni Katarinom Šestić i nominiranim za Nagradu hrvatskog glumišta Ivanom Pokupićem jamstvo su da će ovaj  mjuzikl djecu, ali i odrasle povesti na prekrasno glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice.

RIBAR PALUNKO I NJEGOVA ŽENA

Po prvi puta u dječju predstavu uvodi se znakovni jezik kojim se gluhi služe širom svijeta. Znakovni jezik u predstavi je zapravo prekrasna koreografija, onima koji ga ne znaju izgleda mistično, zagonetno te se on u predstavi ne prevodi odmah, prepustit će se djeci da ga sama dešifriraju, no vodi se računa o tome da mali gledatelji normalno mogu pratiti predstavu.

“Kao dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke uočio sam koliki pozitivan utjecaj Ivanina djela imaju na djecu te sam i ovom prigodom odlučio ostati što vjerniji njenom autentičnom rukopisu u čemu mi je svesrdno pomogao i autorski tim sačinjen od dramaturginje Kristine, scenografkinje Valentine, skladatelja Vlatka, tehničara Miška i glumačkog ansambla.

Nadam se da smo napravili predstavu zbog kojeg će se neki novi klinci zaljubiti u Ivanina djela te tako prenositi sjeme te ljubavi spram domaće književnosti iz generacije u generaciju. Ribar Palunko i njegova žena, ta bezimena heroina, morali su proći kroz različite kušnje, muke i nedaće kako bi došli do jednostavne spoznaje: Pazi što želiš kako ti se to ne bi uistinu i ostvarilo!”

Foto: Narodno sveučilište “Sesvete”

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.