Novosti i događanja

Upišite dijete u lutkarsku radionicu, od izrade lutki do stvaranja priče i prave glume

U lutkarsku radionicu primaju se djeca od 7 do 12 godina


U Centru za kulturu i film Augusta Cesarca pripremili su radionicu izrade jednostavnih lutaka za djecu, te izvođenje priča uz pomoć lutki koje su djeca napravila. Rad u radionicama podjeljen je u tri dijela: prvi dio radionica bit će posvećen izradi jednostavnijih vrsta lutaka čije su mogućnosti primjene i izražavanja brojne.

U drugom dijelu radionica  polaznicima će biti objašnjene i praktično pokazane neke osnovne tehnike lutkarske animacije, kao i animacije predmeta i dijelova tijela, kako bi, u suradnji s voditeljima, djeca mogla te spoznaje primijeniti u svojem radu.

U trećem dijelu radionice s djecom će se raditi na pričama, tj. na prezentaciji naučenog uz pomoć priče koju će djeca sama ispričati ili izvesti uz pomoć lutaka. Osim lutaka, djeca će u radu na pričama moći koristiti i svakodnevne predmete, poput olovke ili kape, te animirati svoje prste ili ruke, kako bi uz pomoć lutaka koje su sami napravili i tehnika koje su svladali u stvarnosti izveli nešto što potječe iz njihove mašte.

Lutkarska radionica namijenjena je za djecu od 7 do 12 godina, a djecu će podučavati Aleksandra Demše, magistra glume i lutkarstva i Berislav Cimerman, magistar psihologije.

Radionice će se održavati od 24. veljače do 31. ožujka i to srijedom od 18 do 19.30 i subotom od 17 do 19 sati na lokaciji Ilica 227/1.kat.

Na kraju će se održati i završna prezentacija. Cijena radionice je 400 kuna (popust za drugo dijete 50%). Prijaviti djecu možete na mail: radionice@centarcesarec.hr

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.