Novosti i događanja

Dječji festival Čarobna frula u CeKaTe Trešnjevka

Čarobna frula

Finale Festivala Čarobna frula održat će se 03. prosinca


U organizaciji Udruge Međunarodni dječji festival Čarobna frula, Centra za kulturu Trešnjevka i Hrvatskog društva skladatelja u razdoblju od 01. – 03. prosinca 2017., održat će se Međunarodni dječji festival Čarobna frula.

Festival Čarobna frula je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Ove godine odabrano je 97 pjesama i ukupno 110 djece solista iz 8 zemalja (Slovenija, Srbija, BiH, Crna Gora, Rumunjska, Bugarska, Malta i Hrvatska).
Festival je namijenjen djeci, solistima u dobi od tri do 15 godina koja uživo izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.
Natjecatelji festivala natjecat će se u pet kategorija: Prva kategorija za djecu od tri do šest godina, Druga kategorija od sedam do devet, Treća kategorija od 10 do 12 godina te Četvrta kategorija za djecu od 13 do 15 godina i kategorija dueti.
Festival se sastoji od tri polufinalnih natjecanja i jednog finala. Polufinalna natjecanja za natjecatelje iz Hrvatske održat će se 01. prosinca 2017., a dva polufinalna natjecanja za natjecatelje iz inozemstva 2. prosinca 2017. Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri te im dodijeliti nagrade, a djecu će posjetiti i Sv. Nikola.
Finalisti će pak  03. prosinca 2017. nastupati u sklopu Adventa na glavnoj pozornici na Trgu bana  Jelačića u 10,30 sati.
Na ovom Festivalu djeca imaju priliku pokazati svoje umijeće i usporediti ga na zdrav način s umijećem ostalih natjecatelja, jer predivna iskustva koja su doživjeli ostat će im još dugo u sjećanju,
Organizacijski odbor svim natjecateljima osigurao je i vožnju u Veselom božićnom tramvaju Djeda Božićnjaka, razgledavanje grada uz turističkog vodiča kao i posjet ZOO vrtu Grada Zagreba gdje će na Trgu Zebre 03. prosinca 2017. u 12 sati nastupati uz kićenje bora.
Ulaz u CeKaTe, Zagreb, Park Stara Trešnjevka 1, se ne naplaćuje.
foto: CeKaTe Trešnjevka

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.