Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

15 stvari za koje prestanete mariti kada postanete mama

mama

Kada postanete mama prag tolerancije negdje se poveća, a negdje snizi

Roditeljstvo zna utjecati na ljude, no ne možemo sa sigurnošću reći je li to na pozitivan ili negativan način. Neke stvari u životu postanu bitne, dok druge oko kojih smo se do jučer zamarali postanu nevažne. 

Ovdje su neke od stvari oko kojih novopečene mame najčešće više ne “brinu brigu”. Imate li što za dodati?

Loši prijatelji

Majčinstvo zna prorijediti listu prijatelja kao malo što na ovom svijetu. Vjerojatnije je da će na tom popisu ostati ili biti dodani ljudi istih interesa, koji su također roditelji. Prijatelji koji vam se javljaju samo kada je njima zgodno, kada nešto trebaju ili koji vam neće nikad uskočiti u pomoć lagano će odlepršati s popisa. 

Tjelesne tekućine

Nakon 1000 puta obrisanih šmrklji, bljuvotine, sline i suza koje ste držali na majici, u rukama ili na kosi, ne marite više za takve sitnice. 

Golotinja

Privatnost ste davno izgubili, zajedno sa dostojanstvom. Što je to tuširanje na samo, što je to odlazak na zahod u miru? Vaši dijelovi tijela toliko su “na izvolite” svim vašim ukućanima da biste gotovo mogli bez odjeće hodati po stanu. i nadati se da nitko neće nenadano navratiti.

Izgled i urednost životnog prostora

Pospremati kada imate djecu pomalo je besmisleno – jer uredna soba za pet će minuta izgledati kao da je na nju pala bomba. Zato, djeca su vam idućih par godina opravdanje za sav nered koji dočeka goste.

Frizura

Prava je pobjeda uopće oprati kosu, a frizura je znanstvena fantastika! Punđa na glavi je najbliže što se može nazvati nekim sređivanjem kose.

Depilacija

Možda je po malo neugodno spomenuti koliko se dugo niste približili žiletu ili vosku, ali nema toga što trenirka ili par tajica ne može sakriti na dulje vrijeme!

Ugađanje drugima

Što li će reći svekrva kada vidi da kolač koji ste poslužili nije napravljen nego kupljen? Hm…koga briga? Nevjerojatno kako majčinstvo izbriše želju da zadovoljite prohtjeve drugih i kako vam donosi određenu dozu slobode.

Djeca drugih ljudi

Sjećate li se dana kada vam se kosa dizala na glavi zbog djeteta koje je trčalo oko vas u restoranu? Ili kako vas je nerviralo dijete koje je plakalo u avionu na sav glas dva sata? I to je postalo dio prošlosti…kao da ste postali cijepljeni na ta sitna “ometanja”.

Kuhanje

Vaše dijete mora svaki dan imati svjež i zdrav obrok. No, kada ste vi u pitanju, pravila igre mal osu se promijenila. Niste stigli ništa skuhati? Ma, vama i mužu bit će dobro i ono što djetetu ostane na tanjuru ili burek iz pekare.

Praćenje modnih trendova

Što je to moda? Je li to stara, razvučena udobna trenirka ili pidžama u kojoj biste mogli provesti cijeli dan? Da, to je upravo to. Sve drugo za vas je izašlo iz mode.

Propuštanje događanja 

Nekada vas je možda brinulo s kojih ćete događaja izostati, hoćete li negdje biti pozvani, a marljivo ste pratili Facebook proučavajući provode li se neke vaše prijateljice bolje nego vi.

Divno je kako je to sve palo u drugi plan, sad vam je najveća želja rano leći i pokušati se naspavati.

Bore i sijede u kosi

Sve je to ukras majčinstva, znak mudrosti, zrelosti i slično, zar ne?

Rođendan

Vaš rođendan vam se više i ne da baš slaviti, ne shvaćate oko čega tolika pompa i buka. no, s druge strane, rođendan vašeg djeteta zahtjeva više mjesečno planiranje do najsitnijih detalja i proslavu dostojnu kralja.

Čista odjeća

Košara s prljavim rubljem, kao i ona za peglanje i tako su stalno prepune. Trebate li tome još pripomoći, bacajući u pranje majicu baš svaki put kad netko bljucne na nju ili razmaže malo kašice? Baš i ne!

Kasnite li na dogovor

Kada imate djecu, teško se uopće negdje fiksno dogovoriti, a napustiti kuću na vrijeme naprosto je nemoguće. Uvijek će se prije izlaznih vrata netko ispriječiti ispred vas da mu obrišete nos, pronađete nestalu igračku ili date zadnji obrok prije nego se zaputite u slobodu.

foto: pixabay

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.