Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

13 načina kako zabaviti djecu tijekom leta avionom

leta avionom

Već strepite od leta avionom s djetetom? Dobro se pripremite i sve će biti lakše


Imate malu djecu, a u skoro vas čeka dugačak let avionom? Sigurno se već pitate: Kako ću preživjeti toliko sati s djecom u zatvorenom prostoru?

Premda može biti izazovno, ovi savjeti će vam pomoći zabaviti djecu tijekom leta:

Umotajte poklone

Pokloni su naravno sitne, jeftine igračkice koje se mogu nabaviti na kioscima ili knjižarama po cijeni od nekoliko kuna. Potrudite se da ih djeca prije puta ne vide te ih zamotajte u šarene papire kao poklone. Kada let postane “izazovan”, vrijeme je da izvučete svoje poklone na vidjelo.

Odmatanje šarenih papira u slatkom iščekivanju te igranje s novim igračkicama odmah će odobrovoljiti djecu.

Zaposlite ih

Arts & crafts, što bi rekli Amerikanci. U posebnu “putnu” pernicu spremite škare namijenjene djeci, ljepilo u sticku, da ga ne bi bilo posvuda, pastele, flomastere, papir. Izrezujte oblike, lijepite ih, crtajte, šarajte…što inventivniji budete, to će se i djeca dulje zabavljati.

Nove igre i aplikacije

Bez tableta i pametnih telefona više gotovo da i ne možemo zamisliti neko putovanje s djecom. Stoga im prije puta na njih skinite nove igre i aplikacije, besplatne koje mogu raditi i bez wifija. Zabranite korištenje tableta ili telefona prije polaska na put, kako bi nove igre (po mogućnosti neke poučne) bile još zanimljivije

Novi časopisi ili knjige

Eto, za ne povjerovati, ali neka djeca još uvijek uživaju u listanju časopisa i čitanju priča. Kupite neki zanimljivi dječji časopis s pričama i zadacima ili neki od nastavaka omiljene knjige, npr Harry Potter i slično. Dio leta proteći će lakše uz zanimljivo štivo.

Crtići ili filmovi

Zrakoplovne kompanije na dugim letovima svojim putnicima omogućuju gledanje filmova i igranje igrica. No, kao dodatno osiguranje, snimite i omiljene dječje crtiće ili filmove na usb stick da ih možete gledati i na tabletu ili laptopu.

Ako niste pobornik ovakvog vida zabave, pokušajte izgurati barem jedan dan.

Bojanke

Bojanke su izvrsne za djecu koja vole ovakav vid zabave. Ponesite novu bojanku i omiljeni pribor koji obavezno treba biti u pernici ili nečem sličnom kako se bojice ne bi “razbježale” po sjedalu.

Slatkiši i grickalice

Možda ne spadaju u klasičnu zabavu, ali djeci omiljeni slatkiši  ili neka grickalica mogu podići raspoloženje ili ih smiriti tijekom leta kada već počinju gubiti živce. A mogu biti i pravi spas ako im se ne sviđa hrana poslužena tijekom leta.

Kartajte

Nema te dosade koju se kartama ne može razbiti. Uno, crni Petar ili nešto treće, let će sigurno proći u zabavnijem tonu.

Ponesite igračke

Neka igračka od kuće također može djetetu skratiti vrijeme leta. No, izaberite igračku kojom se dijete moje zaigrati, jer plišanac ili nešto slično možda ne ispunjava te uvjete. Također, nije pametno ponijeti igračke s puno malih dijelova jer uvijek postoji mogućnost da ih izgubite tijekom leta.

Jednostavne misaone igre

Zamislite neku stvar koju vidite u avionu, pa neka dijete pogađa što ste zamislili i obratno. Smišljajte najdulje riječi koje znate. Igrajte se tko će nabrojati više vrsta životinja…vježbajte mozak i skratite vrijeme.

Dnevnik

Neka djeca još uvijek pišu i vode dnevnike. Ako je i vaše među njima, potaknite ga da zapiše svoja opažanja i doživljaje s puta tijekom leta.

Plastelin

Ima li bolje zabave od plastelina? Opskrbite se s nekoliko kutijica i izrađujte razne oblike i životinje. Manja djeca uživat će igrajući se plastelinom. Ne zaboravite sve počistiti i spremiti nazad u kutijice kada igra završi, kako plastelin ne bi završio na nečijoj odjeći.

Ne zaboravite glazbu

Voli li vaše dijete slušati glazbu? Glazba je izvrsna za opuštanje, smirivanje, uspavljivanje, uživanje. Ne zaboravite snimiti omiljene pjesme na iPod ili mp3 player i putovanje može početi!

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.