Istaknute teme Učenje i rekreacija

10 zabavnih jesenskih aktivnosti za cijelu obitelj

jesenskih aktivnosti

Nakon vrućih dana očekuje vas puno jesenskih aktivnosti u svim bojama


S ljetom smo se polako pozdravili, a jesen je pred nama sa svim svojim plodovima, bojama, izazovima. Ako vam je to možda omiljeno doba godine, evo nekoliko zabavnih aktivnosti kojima se cijela obitelj može baviti tijekom nadolazećih dana:

1. Iskoristite jesenske plodove i lišće za kreativne radove. Što možete izraditi? Vijence, pomalo zaboravljeni herbarij ili neko drugo umjetničko djelo kao na primjer:

 

2. Nabavite bundevu za nezaobilazni Halloween kojeg se sve češće obilježava i kod nas. Nacrtajte joj smiješno lice, napravite kosu ili ju prigodno uredite za Noć vještica. Zašto bundeva ne bi bila i poučna?

 

3. Napravite mali jesenski svijet od figurica iz kinder jaja (ili drugih) i jesenskih plodova. To je izvrsna senzorna i poučna zabava za djecu.

jesen

4. Vježbajte dječju vještinu i koncentraciju uz ovaj zabavni umjetnički projekt. Izrežite jesensko lišće iz kartona te ga potom ukrasite špagom, koncem ili ukrasnom vrpcom.

jesen

5. Oni malo (puno spretniji) mogu pokušati izraditi i lutke od kukuruza.

jesen

6. Dolazi zima i hladniji dani pa bi bilo zgodno izraditi i kućicu za ptice.


kućica za ptice

7. Sunčani vikend provedite na otvorenom. Recimo, u šumi. Piknik nije stvoren samo za proljeće. Uživajte i pravom obiteljskom pikniku i na jesen.

piknik

8. Posjetite labirint kukuruza i isprobajte nešto novo. Možda negdje u vašoj blizini postoji labirint kukuruza koji biste mogli testirati s klincima. Nešto zabavno i sigurno nezaboravno.

labirint kukuruza

9. Sezona je kestena, kralja jeseni. Provedite dan u prirodi tražeći njegove ukusne plodove koje ćete kasnije ispeći. Klinci će se zabaviti kopajući ispod lišća i puneći vrećice.

kesten

10 . Jesen je idealno vrijeme za osvježiti vrt. Vrtlarstvo smiruje, a djeca vole čeprkati po zemlji. Zabavite se zajedno sadeći trajnice, lukovice i gomolje koji će vas nagraditi kada procvatu u proljeće.

vrt

foto: pexels.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.