Istaknute teme Oprema i uređenje

10 situacija u kojima vam dječja nosiljka može biti najbolji prijatelj

dječja nosiljka

Dječja nosiljka u nekim je situacijama pravi spas


Ergonomski ispravne nosiljke danas su popularnije nego ikada. Na tržištu je sve više vrsta, boja i dezena, a mame će im teško odoljeti. Zašto? Zbog njihove praktičnosti. Evo u kojim vas situacijama doslovno mogu spasiti:

Kuhanje

Kuhati se tu i tamo ipak mora, a taj zadatak nije lagan ako vaše dijete želi stalno biti na vašim rukama i plače kada ga spustite. Možda ćete i probati sve napraviti jednom rukom, ali ne samo da je nespretno već i užasno zamorno.

Dječja nosiljka idealna je za ovakve situacije. Dijete je blizu vas, a vama su ruke slobodne za sjeckanje, miješanje i sve ostalo.

Kada novi član dolazi u obitelj

Dolazak bebe u obitelj vrlo je emotivan trenutak, pogotovo za drugu djecu/dijete. dolazak brata ili sestre mogu pobuditi osjećaje koje do tada nisu poznavali i možda će tražiti više vaše pažnje. Nosiljka će vam olakšati tu situaciju tako što ćete novorođenče imati uz sebe, a slobodnim rukama ćete se moći posvetiti maženju  igranju sa starijim djetetom.

Čišćenje

Djeca vole nošenje, no vi jednostavno ne možete uvijek imati ruke zauzete jer nekad treba nešto i očistiti. Nosiljka je zato super rješenje za mame koje usisavaju, brišu prašinu ili peru suđe. Nećete možda moći obaviti baš sve kućanske oslove uz dijete u nosiljci, ali barem se nećete niti osjećati beskorisno.

Smirivanje i tješenje

Bebe vole majčinu blizinu i ona na njih djeluje umirujuće. Dijete se u nosiljci umiri kao malo gdje. Blizu je majčinom srcu čiji otkucaji djeluju blagotvorno na uznemirenu bebu, a tako mogu uživati i u majčinom mirisu te  toplini.

Obavljanje dnevnih obaveza

Ako zbog dnevnih obaveza taj dan morate iz kuće, kolica vam se možda čine kao jedino logično rješenje. No, ona vas u stvari često koče i usporavaju zbog svoje veličine, a ako se beba odjedanput više neće htjeti voziti, završit ćete noseći je u rukama i još usput gurajući kolica.

Zato, morate li do banke, pošte ili trgovine, odaberite nosiljku uz koju ćete se kretati brže i jednostavnije.

Dojenje “to go”

U nosiljci možete dojiti bez zastajkivanja, a usput ste i skriveni od neželjenih pogleda.

Odlazak u park sa starijim djetetom

Slobodnih ruku, možete starije dijete paziti na toboganu, ljuljati na ljuljačci, pa čak se i loptati.

“Hvatanje” novosti na društvenim mrežama ili slušanje muzike

Iako bismo svi željeli manje vremena provoditi na mobitelima, društvene mreže te razni podcasti stalno nas magično provlače. Uz bebu sigurno imate manje vremena da posjećujete Facebook, Youtube ili Instagram koliko biste htjeli, no kada dijete smotate u nosiljku te ono na primjer u njoj i zaspe, imate nešto dragocjenog vremena upravo za takve stvari.

Javni prijevoz ili putovanje

Kolica imaju svojih prednosti, ali ponekad su nogostupi jako visoki i zakrčeni parkiranim automobilima. Tramvaji nisu uvijek niskopodni i ponekad je zbog gužve teško u njih ugurati kolica. Da ne govorim kako mnogi podvožnjaci nemaju rampe te mame moraju kolica nositi po stepenicama.

Jednako tako ako putujete avionom, autobusom ili vlakom, na kolodvoru ili aerodromu ćete biti puno brži i mobilniji s bebom u nosiljci nego s bebom u kolicima s kojima ćete trčati lijevo – desno i nadati se da negdje postoji lift.

Jednostavan je zaključak da je nosiljka savršen suputnik za putovanje ili vožnju javnim prijevozom.

Lagano postporođajno vježbanje

s bebom u nosiljci može se čak i vježbati. Želite li se nakon poroda početi po malo vraćati u formu, ali i dalje imati bebu pokraj sebe, iskušajte neke od vježbi s nosiljkom.

foto: Suzanne Shahar

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.