Istaknute teme Za roditelje

10 prvih bebinih fotografija koje ćete čuvati zauvijek

Dok se pripremate za rođenje djeteta možda ne razmišljate previše o fotografijama, iako, vjerujte, to će vam ubrzo pasti na pamet.

Na fotografijama pokušajte uhvatiti prve reakcije sreće, ljubavi, zbunjenosti, uzbuđenja…

Svi želimo sačuvati lijepe uspomene na neke posebne trenutke i to prvog dana kada naša beba dođe na svijet. Koji su to trenutci koje obavezno želimo ovjekovječiti prvog dana bebina života? Upravo ovi!

Trenutak kad se članovi obitelji sretnu 

Možda je to prvi susret velikog i malog brata o kojem ste prvom djetetu pričali već mjesecima? Ili bake i djeda s unukom s kojom će provesti mnoge nezaboravne trenutke i razviti posebnu vezu? “Uhvatiti” te prve reakcije sreće, ljubavi, zbunjenosti, uzbuđenja ili zanimanja nešto je neprocjenjivo. 

To slatko zijevanje

Vama je porođaj sigurno bio iscrpljujući, ali vjerujte, podjednako iscrpljujuće je i roditi se. Novorođenčad je umorna i preko dana zijevnu stotinu puta – naime, život izvan majčine utrobe za njih je pravo postignuće koje zahtjeva puno napornog rada. Zato, čekajte i vrebajte to slatko zijevanje u kojem se mala usta rastegnu u punoj širini. Bit će to preslatka slika!

Otkrivanje imena

Ako još obitelji ili prijateljima niste otkrili ime svoje bebe, to mogu biti jako simpatične fotografije. Plakat s imenom pokraj bebe u krevetiću ili body s natpisom – slika je koja će obići mnoge, ali ostati i kao vječna uspomena u vašem albumu na to “kako smo svima otkrili tvoje ime”….

Prvo hranjenje

Hranjenje djeteta nešto je jako bitno i emotivno za mamu, pa bilo da bebu dojite ili ju prvi put hranite na bočicu, to je slika koju ćete sigurno cijeniti i rado ju imati među uspomenama. 

Beba + tata

Nema ljepšeg prizora od vašeg partnera koji spoznaje da je postao tata i prima svoju bebu u ruke prvi put. Ovjekovječite stvaranje te snažne veze.

Mama + beba

Očito, kada se dijete rodi, sva pažnja će prijeći s vas na njega. Naravno, i vama je beba najvažnija, no ne zaboravite zamoliti nekoga da fotografira i vas s bebom jer i vi zaslužujete imati lijepe slike vašeg prvog druženja i prvog zajedničkog dana. 

Koža na kožu

Držanje novorođenčetove kože uz svoju, dokazano, stabilizira rad srca i disanje, produljuje vrijeme dubokog sna i smiruje plač. No, dodir kože na kožu odličan je i prvi trenutak povezivanja majke s njezinom bebicom. Zarobite taj trenutak zauvijek.

Zamotuljak

Nakon što godine prođu, a vi već i zaboravite na vaše bolničke dane, ništa vam se neće učiniti slađe od vaše bebe zabundane i svezane kako to samo u bolnici znaju. Rastopit ćete se svaki put kada pogledate sliku tog neodoljivog malog zamotuljka. 

Sićušni detalji

Sićušni nožni prstići, slatke male zgužvane ručice, naborani nosić – snimite te male posebne detalje jer će dijete prebrzo odrasti. 

Iz vaše perspektive

Na kraju, pobrinite se da imate i sliku iz “vaše perspektive”. Jer, iskreno, koja će slika prenijeti više emocija od one koju ćete sami snimiti s vlastitim djetetom. Uz ovu fotku uvijek ćete se moći prisjetiti koliko je bila malena pokraj vas i u vašim rukama. 

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.