Istaknute teme Odgoj

10 najboljih stvari kada ste mama dječaka

Možda smatrate da je imati djevojčicu znači imati kraj sebe svoju malu, ali nježnu i privrženu kopiju. dječaci vam izgledaju bučno, neuredno, ratoborno.

Iako mnogi misle da djevojčice imaju veći izbor odjeće, mama dječaka tvrde da je ponuda za dječake sve bolja

No, samo mame dječaka znaju pravu istinu:

1. Dječaci su jako privrženi mamama 

Mama mu je najdraža osoba na svijetu. Dječaci su jako privrženi svojim mamama, pokazuju im nježnost, pa ako se volite maziti, uživat ćete u njegovoj blizini. Kada se uspoređuje “jači” i “nježniji” spol, dječaci u odnosu s majkom zasigurno odnose titulu “nježnijeg”. 

2. Robusniji su

U igri i životu, dječaci su brži, robusniji, grublji. dječak će vani, kada padne, vjerojatno otresti prašinu sa sebe i pojuriti dalje, u akciju. Začudit ćete se koliko će m umalo utjehe trebati u tim situacijama.

3. “Lakši su”

Tvrde to roditelji djece oba spola. Dječake je, kažu, jednostavno lakše imati. Nisu toliko komplicirani, direktniji su, imaju manje problema u ponašanju.

4. Slatka odjeća

Iako mnogi misle kako djevojčice imaju ogroman izbor odjeće, modna se industrija zadnjih godina osmjehuje i dječacima. Možete ih odjenuti kao male frajere, ali i u preslatko “djedovsko” izdanje u hlačama s tregerima, “ozbiljne” cipele, vesticu na gumbe i kariranu košulju. Preslatko!

5. Iskusit ćete grubu igru

Ako volite malo akcije, sin će ju sigurno donijeti u vaš život. dječačke igre uključuju penjanje, veranje, hrvanje, natezanje, građenje…dakle, uvijek ćete biti aktivni i spremni obraniti se od napasnika!

6. Tu je i meka strana

Nije sve u hrvanju, blatu i urlikanju. Mali dječaci su također nježni, meki, mazni i slatki. I oni mogu plakati zbog raznih stvari, biti osjećajni, uživati u pričama iz slikovnica, igrati se s lutkama i šminkati se s vama! Tu nježnu stranu vidjet ćete najčešće i najviše vi. Već od jutra kad se ušuška pokraj vas u krevet samo da vam kaže koliko vas voli.

7. Imate priliku odgojiti ga u dobrog čovjeka

Kao njegova mama, imate čast i priliku odgojiti ga u dobro i pristojno ljudsko biće. Možete ga naučiti da pomaže drugima i odnosi se prema svima s poštovanjem. Kada upozna neku djevojku da ona može reći “čovječe” – jer je naravno, oduševljena njegovim manirama i odgojem.

8. Imate priliku kupovati stvari za “male muškarce”

Koliko proizvoda uopće ne biste niti upoznali niti držali u rukama da nemate sina! Možda je to mini pisoar koji ćete ugraditi u wc da bi naučio piškiti ili nešto egzotično kao pee-pee teepee koji se kod nas malo koristi ili pak duge gaće? Još je tu puno zanimljivih stvarčica koje ćete imati priliku isprobati, da ne pričamo o igračkama.

9. Njihova su prijateljstva manje komplicirana

Vjerojatno i u svijetu odraslih svjedočite koliko su muški odnosi jednostavniji.Na igralištu ili u parku vjerojatno nećete morati prolaziti kroz velike palete emocija,suze i “zlobu” djevojčica koja se često zna ukazati u njihovim odnosima. dječaci su u prijateljstvima, druženjima, svađama i ozljedama uglavnom manje dramatični od djevojčica.

10. S tatom će imati poseban, tajni svijet

Određene interese dječak će dijeliti samo s tatom i činit će se ponekad da njih dvojica imaju svoj tajni jezik koji nitko ne razumije. Uživat ćete gledajući tu mušku sponu između svog velikog i malog čovjeka, a vi ćete zbog nje imati i više vremena – na primjer za namakanje u kadi!

foto: pixabay

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.