Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

10 klasičnih igračaka za zabavu ali i edukaciju

Dječje sobe prepune su raznih igračaka, umjesto onih najprivlačnijih priuštite im najkorisnije


Danas su dječje sobe prepune raznih igračaka, a djeca se s mnogima od njih igraju jako rijetko ili gotovo nikada. U ovom tekstu donosimo 10 najkorisnijih dječjih igračaka koje će osim zabave djeci pružati i edukaciju. Jednostavne su za upotrebu, djeca ih vole, a igrajući se s njima razvijat će i razne druge vještine.

Igračke za izgradnju

Bilo koja vrsta kockica za slaganje idealne su za dječju zabavu, ali i stjecanje raznih vještina. Igračke za slaganje posebno su dobre jer su prikladne za svaku dječju dob.

Set vlakova

Drvene, plastične ili željezne tračnice idealne su za dugu zabavu. Kupujte djetetu tračnice koje se mogu nadograđivati pa osim financijske koristi, kako se dijete razvija možete nadopunjavati kolekciju što će dijete veseliti.

Društvene igre

Društvene igre dobre su jer djecu zaokupe na duže vrijeme no kod njih je moguće da će djeca trebati često pomoć roditelja. Od čovječe ne ljuti do rizika, ovo su igre koje djeca obožavaju, a idealne su kada djeci u psojet dođu prijatelji.

Knjige, slikovnice i bojanke

Iako nisu baš igračke, knjige su dobre za djecu. Knjige traže dječji angažman ali pružaju i mnoštvo ideje za maštvitu igru. Za razliku od televizije, stimuliraju mozak. Naravno, neka djeca ne vole čitati ili još ne znaju kako ali to ne znači da knjige još uvijek ne mogu biti dio igre. Uz knjige djeci dajte da čitaju razne slikovnice ili iscrtavaju bojanke.

Mozgalice i zagonetke

Mozgalice i zagonetke osim angažmana tijela stimuliraju i mozak. Starijoj djeci dajte teže mozgalice, a mlađoj jednostavne puzle. Slaganje puzli posebno je zgodno jer se one prodaju za različitu dob pa ih u igru možete uvesti već s par mjeseci.

Kuće za lutke

Kućice za lutke danas su toliko dobro opremljene da se djeca s njima mogu igrati satima. Od kauča i kuhinjskih stolova do tuševa i kuhnjskih elemenata na baterije. Bez obzira na vrstu kućnih kućice za lutke, ovdje treba pustiti djecu da se igraju i razvijaju igri uloga.

Igračke za dizajn

Možda ne bi svi rekli da su igračke vezane za modu dobre igračke, ponajviše zbog rodne uloge. No, jednako kako želimo da se djevojčice igraju s vlakovima i građevinskim igračkama, zašto ne bi dopustili dječacima da se modiraju, od raznih frizura do mdnih dodataka.

Glazbene igračke

Slušanje glazbe – ili igranje – može djecu okupirati na duže vrijeme. Od ksilofona do gitare i sintisajzera, ove igračke idealan su uvod za stvaranje interesa kod djece za glazbu.

Dobro opskrbljena kostimska kutija idealna je za dobru dječju zabavu. Razne maske, odjeća crtanih likova i slično idealne su za zabavu. Kolekciju upotpunite šeširima, kapama, naočalima…

Crtanje

Crtanje je jedana od omiljenih aktivnosti i djeci i roditeljima. Priprema je jednostavna, mogućnosti neiscrpne, a zabava zajamčena i duga. Ovisno o djetetovoj dobi ponudite im pribor za crtanje (od uljanih bojica do tempera, akrilih boja ili kreda).

foto: arrathoonlaa@att.netAmanda GrahamDave Catchpole, 190.arch (aka bymamma190), 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.