Edukacija i savjeti Istaknute teme

10 ideja za igru s vašim dvogodišnjacima

Izor slike: kidsactivitiesblog.com

S dvogodišnjacima se možete zabaviti i podučiti ih uz stvari koje  sigurno imate u svome domu


Ako ste roditelj dvogodišnjeg djeteta ove igre pomoći će vam da zabavite dijete no ujedno ga i podučavate jer su oni u dobi kada žele učiti, sve ih zanima i jednostavno traže stalnu akciju.
1. Iskoristite cjedilo za tjesteninu, okrenite ga naopako i opskrbite dijete slamkama u raznim bojama. Ova igra je odlična za razvoj motorike! Neka se dijete zabavi gurajući slamke u rupice, što nije baš jednostavno. Izvježbat će preciznost i zaigrati se na duže vrijeme.

 

 

2. Spajanje boja izvrsna je igra za početak učenja i razlikovanja boja, ako to vaše dijete nije do sada usvojilo. Kupite kolaž papir i samo nađite predmete u istoj boji te spajaju predmet i boju naglasite svaki put o kojoj se boji radi.

 

Toddler-Color-Matching-3-w

Izvor slike: amomwithalessonplan.com

3. Napravite kutiju s “ciferšlusima” tako što ćete na običnu kartonsku kutiju polijepiti stare ciferšluse u bojama. dijete opet može učiti o kojoj se boji radi, a jednako tako, vježba zakopčavanje i otkopčavanje što mu je u ovoj fazi zabavno, a uskoro, kada se bude samo oblačilo, bit će i dosta korisno.

 

SONY DSC

Izvor slike: aughingkidslearn.com

4. Izradite 3D projekt, naučite nešto i dobro se zabavite. Kupite kolaž papir, a može poslužiti i obični, neko “child friendly” ljepilo te ono što namjeravate lijepiti na papir, no neka bude trodimenzijonalno. Na primjer, kamenčići, školjkice, pa čak i pijesak, bilo što…napravite posve drugačiju sliku ili jednostavno neku kreativnu uspomenu što ćedijete oduševiti i zabaviti.

 

redtedart.com

Izvor slike: redtedart.com

5. Opskrbite dijete raznobojnim vrpcama i običnom plastičnom bocom. cilj je ugurati vrpce kroz grlo boce. Zabavnije i izazovnije za djecu nego što na prvi pogled izgleda.

 

ribbons-fine-motor-play-20120324-1-800x533 (1)

Izvor slike: handsonaswegrow.com/

6. Uzmite nekoliko životinja, akcijskih figura, lutkica i utsnite njihova stopala u plastelin te recite djetetu da ne gleda. Onda mu pokažite i neka pokuša pogoditi čija su čija stopala na plastelinu.

 

Izvor slike: kidsactivitiesblog.com

 7. Ako imate balkon, vrt ili terasu, ovo je izvrsna zabava za vaše dijete: rasporedite nekoliko plastičnih čaša i dajte djetetu veliki plastični vrč s vodom. ipak, ne toliko velik da ga ne može podići. Iz nekog razloga, djeca obožavaju zalijevati. Pa, neka svu vodu iz vrča rasporede u čaše.

 

Izvor slike: handsonaswegrow.com

Izvor slike: handsonaswegrow.com

8. Zabavite dvogodišnjaka ulijevanjem obične vode u posudu za bojanje i opskrbite ga valjkom i četkom. Neka boji običnom vodom dvorište, pod na terasi, ili nogostup na ulici.

 

Izvor slike: notimeforflashcards.com

9. Uzmite obične papirnate tanjure i prvo ih vodenim bojama, zajedno s djetetom, ofarbajte. Potom ih izrežite na zanimljive dijelove i napravite djetetu slagalicu.

 

Izvor slike: laughingkidslearn.com

Izvor slike: laughingkidslearn.com

10. Kupite jestivu boju i dajte djetetu da crta prstima. Veliki komad papira raširite negdje gdje nema tepiha u blizini i pustite umjetnika neka se zabavlja .

 

Izor slike: kidsactivitiesblog.com

Izor slike: kidsactivitiesblog.com

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.